Nov 25, 2011, 11:15 AM

Те 

  Poetry » Phylosophy
767 0 1

Те, които ни дадоха живот,

те, които ни наденаха хомот.

Те, които всичко ни дадоха,

те, които ни ограбиха.

 

Те, които ни научиха на трудолюбие,

те, които ни лишиха любовта.

Те, които ни кръстиха в Христа

и ни удавиха в сребролюбие.

 

Те, които мечтите си за нас продадоха,

те, които комплексите си ни предадоха.

Те, които умират всеки ден за нас,

те, които ни убиват от първия ни час.

 

Ние, плът от тяхната плът,

ние, смисълът на техния живот.

Ние, утеха за техния хомот,

жертва на жертва по своя път.

© Вангел Куков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??