Nov 20, 2005, 8:14 PM

Театър 

  Poetry
920 0 1
Театър

Събудиха се спомени заспали;
Изникват сенките им пак.
Облечени във дрипави парцали,
Играят с мен на сцената от мрак...

Добре познавам ги, но са различни,
Обвити в бяла тишина -
Така на призраци са ми прилични -
Красиви призраци на самота!

Щом в стаята отново стане тихо,
Изпълват скритите ъгли...
В завесите на мрака ме откриха
И пак започват своите игри...

Театър тъмен, тъжен, онемял
Разкрива се пред мен сега...
От истини, потънали в печал,
Останала е бяла самота...

© Буба All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??