Не се боя от самотата.
Тя вярна спътница е в моя свят.
Опитах се – летях с на любовта крилата,
но паднах… и нозете още ме болят.
Опитах и с омразата... но струва ли -
да мразиш, след като си любил.
Сърцето само да залъгваме
и спомени с омраза да сменим.
Не искам да забравя и не мога -
очите, със които ме погали.
Когато аз те гледах със тревога,
а ти със нежност ласкаво ме приюти.
Ех, тази сладост затаена,
за нея струваше си и мига…
За теб си мислех, че родена е -
ранената ми, търсеща любов душа...
Но пак сама съм и не ми е тъжно -
ти даде ми каквото сам можа.
Какво от туй, че в твойта мъничка окръжност -
не намери място обичта!
Накрая искам само да ти кажа,
че ако някога почувстваш самота,
ела и намери ме…пак ще ти покажа
как сладко пари любовта!
© Мария Георгиева All rights reserved.