Dec 13, 2017, 12:56 PM

Ти и јас 

  Poetry
243 0 0

 

Ти си свет без исток и запад

ти си погрешна диоптрија на сонцето

ти си сон што се остварува

апетит што расте

и амбиција што станува алчност

ти си оган распален од ѕвезди

заради тебе испаруваат сите лоши мисли

ти си нишка од убавина и добрина,

а бог не постои

таму каде што се лошите луѓе

ти си магија и совршенство,

а јас сенка завеана со тага.

 

 

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??