Feb 11, 2017, 5:53 PM

Tи оставив порака 

  Poetry » Love
170 0 0

На масата, на столот и во воздухот
ти оставив дебела порака
со мирис на какао и вкус на кокос
толку јасна, а сепак не разбрана 
повеќе за нас, а помалку за другите 
со ветување дека утре 
ќе се борам повеќе од денеска
ти оставив порака 
со траги од скршен лет во височина.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??