Sep 17, 2018, 1:09 AM

Ти само ме обичай 

  Poetry » Love
717 4 10

 

Аз малко…мога малко да ти дам –

една пътека прашна, ала вечна.

В душата ми – един изстрадал храм –

свещица неугасваща надежда.

 

Една ръка, която да държиш,

когато всичко друго си загубил,

и рамо, но което да тъжиш,

щом в някоя химера си се влюбил.

 

Когато огладнееш – топъл хляб,

омесен заранта. Макар и постен.

В две шепи да ти донеса вода,

та всеки залък да преглъщаш лесно.

 

Аз малко…мога малко да ти дам –

постеля за сърцето изнурено.

И клетва – че ще чакам теб и ТАМ.

Ти само ме обичай тихо. Мене…

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??