Oct 16, 2013, 2:54 AM  

Тишината 

  Poetry » Other
402 0 3

ТИШИНАТА НЕПОНЯТНА

 

                   „И въздухът е пълен с думи,

                     които никой не разбира”

 

                                                Иван Николов

 

Въздухът е пълен с думи

и трепти от звънка реч.

Туй пространство помежду ни

е накъсано с картеч.

 

Тези речи празнодумни

и хвалбите: „Кой съм аз?”

са куршумите дум-думни,

полетели срещу нас.

 

Думи за любов, къде сте

заглушени като вик?

Този век на две и двеста

е озъбил своя лик.

 

А съзвучен като песен,

вихърът е завъртял

танц от листи в късна есен,

снежни преспи – покрив бял...

 

От всемира глас дочувам –

нека миг да помълчим!

Тишината... Тя лекува,

празнодумие лечи.

 

Тишината непонятна

нека звънне като зов!

Тя от всичко на земята

най красив е благослов.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??