Jun 19, 2018, 2:06 AM  

Той остана там, където трябва 

  Poetry
308 1 4

                         Посветено на Боян Петров

 

Той остана там, където трябва.

Ледено – кристална свобода

му отключи тая планина,

но без жал душата тя му грабна!

 

Той остана там, където трябва.

Силата му с бурята се сля

във сценарии на една съдба –

трудна, но духът докрай не падна!

 

Той остана там, където трябва.

Върховете ча́кали са плен,

тежък път му беше отреден,

ала подвигът не се забравя!

 

Той остана там, където трябва –

в склонове огрени от лъчи!

Сила нужна е да се мълчи,

още повече – да се разказва!

*********************************

Това е второто стихотворение за един скъп на мен човек!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??