Jul 27, 2019, 12:52 AM

Тополата 

  Poetry
351 1 0

ТОПОЛАТА

 

До Дунав, на брега е нашата топола.
Бе кичеста, с тичащи лъчи в короната.
Във водите се оглежда снагата и гола
Шепнат си нашата песен - любовната.

 

Но вече камъните с други са сменени.
Течението ги отнасяло със своята душа.
Нови носела, когато имала проблеми
с вода, от пролетните бури придошла.

 

Макар смален, брега остава същия -
с пътеките, които водят до тополата,
но тя е вече остаряла и прекършена,
водорасли я обгръщат в основата.

 

Седя на шепа пясък, остаряла като нея,
и спомени луди прегръщат душата ми,
пясък се сипе, струни свирят и пеят,
топлият ти поглед пронизва съдбата ми.

 

Погледнах... По-нагоре нови тополи
изправят снага под небесната синева.
През душата ми потекоха рими и слово...
В тяхната обич плуват внуци и деца.

 

26 07 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??