Apr 23, 2019, 11:04 PM

Това, което сам си споделих на лични... 

  Poetry » Other
373 0 1

И сто живота да ми бяха дали,

и всичките пари - накуп събрани,
бих тръгнал пак със скъсани сандали,
или пък бос... дори да има рани.
И пак не бих ламтял за тез облаги,
с които само себе си да храня, 
защото знам - на Господ му е драго,
щом вижда как душица клета браня. 
Дори да пукна като псе... бездомен, 
ще си поплачат тихо моите любими, 
а от небето, в капка дъжд - за спомен, 
ще пратя мъничко любов... и рими. 

© Ботьо Петков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • защото знам - на Господ му е драго,
    щом вижда как душица клета браня....Поздрави!
Random works
: ??:??