Jul 15, 2006, 12:10 AM

Това съм Аз! 

  Poetry
859 0 3
В съзнанието на тоз живот
съм се родила пеперуда.
Във бездната на тоз живот,
се борих сляпо, като луда.

Родих се сякаш във мъгла,
израстнах редом със тревите,
но винаги се бори Тя,
жената силна в гърдите.

Детето в мен проговаря
и търси малко светлина,
а аз стоя толкова бяла
и се отричам на това.

Защо не може да съм капка
да трия нечии следи,
защо не може да съм вятър
да галя нечии коси.

Но аз просто декорация
на този свят така свиреп,
е аз съм просто декларация
за тъжен филм и глух куплет.

Не съм красавица безлична.
Не съм Мадона без лице.
Не съм кибритопродавачка,
а биещо сърце.

Не съм безкористна душица,
не съм и роза без бодли,
не съм последната искрица
блестяща в твоите очи.

Не съм човек на суетата,
не съм слънце без лъчи,
не съм ни бездна,
ни тъмата затваряща едни очи.

Това съм Аз - една икона,
със тъжно сведена глава,
прекланяща се на олтара,
на простичката си съдба!

© Ипек All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "а аз стоя толкова бяла
    и се отричам на това."
    Навярно си искала да напишеш обричам , а не отричам...?
    много е хубаво, само дребни недоизгладени гънчици!
    и още нещо - самата икона е олтар на преклонение,тя не се прекланя.
    Поздравления!
  • Хубаво!
  • "Но аз просто декорация"
    Предполагам, че е изпуснато едно "съм".
Random works
: ??:??