Mar 2, 2014, 3:14 PM

Трети март 

  Poetry
759 0 2

Пет века кървиха венците

и забулени майки кълняха.

И се сбираха в локви сълзите

във очите на родната стряха.

 

И мълчаха камбаните мъдро

сякаш екота сбираха бавно.

Онзи екот, след който ще съмне

и хомотът на робство ще падне.

 

И дойде тази дата свещена

с много кръв и сълзи напоена.

И народът задрямал прогледна,

и усмивки народът зачена.

 

Свободата жадувана шурна

и заля пресушени надежди.

Радостта бе безумна и бурна

след вековно, жестоко навеждане.

 

Трета дата на третия месец

те огря, моя мила Родино.

Дякон Левски за Теб бе обесен,

за да бъде небето ти синьо.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??