Nov 4, 2022, 10:20 PM

Три сестри (не по Чехов) 

  Poetry
263 4 9

Не те познавам мила моя,

далече си от мен

но някак близо аз те чувствам

в животът ни, различно подреден

Тя  каза тихо на  наша среща

“ Здравей, това съм аз! “

приятелка ме тя нарече

и млъкна, в очакване на моя  отговор и глас

Душите ни говорят само

не ни е нужен преводач

усещаме се някак и безсловно

и нещо пърха  във  гърдите а зная,

 там навън гърмят... гърмят!

Намерих и сестричка от  Испания

общуваме си пак така

запях от радост родна песен,

а тя заплака и не спря

И дишам аз, задъхвам се, дъхът не стига

редя си думите на мой език

и чувам, тя си хлипа и ми казва

“ Си, Си! Върховно е и продължи!,,

Така говорим ние трите

и  има нещо между нас

а на екрана се изписва

,, Обичам те! “ и  Липсваш ми и„ Гуш !„

Намерих си сестрички непознати

едната е в Одеса, другата в Мадрид

а аз съм между тях най+  малка

живея си самичка  във Париж

 

 

© Румяна Друмева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??