Mar 22, 2014, 6:56 PM

Тръпчиво Аз 

  Poetry » Phylosophy
412 0 1

 

 

Аз съм дърво покорно на сезони

и мисълта ми е гласа на птица.

Слънца събуждащ във студени клони.

За времената аз съм ток по жица.

 

Харесва ми невинно да шумя

люляна с  нежността на ветровете.

Да бъда стряхав пламнали поля

и възел да съм на земя с небе.

 

А  всеки миг да бъде плоден цвят,

омайващ с непривична красота.

За да отхраня своя сбъднат свят,

с тръпчив привкус на чиста суета.

 

Аз съм завършен синоним на Вечността

със корени поглъщащи  Вселената,

от антиподни същини на дързостта -

родени в себе си и всъщност неродени.

 

Една от формите на сътворяващ Бог

пътувам сред безкрай от себесъщни

като смарагдов недостигнат епилог

в нестихващата си житейска къща.

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хм... много нестандартен стих... и интересен
    Харесах!
    Поздрав!!!
Random works
: ??:??