May 19, 2012, 1:12 AM

Тръстика или трева 

  Poetry » Love
549 0 0

 

 

"Тръстика или трева"

Ще ме измислиш ли 

луда, надменна,
с нрав на сърна, родена сред кози.

И все пак безстадна.

Ще ме измислиш ли

ведра и вятърна,

нетипична за всички, но само за тебе

разпознаваема.


Ще ме измислиш ли

молеща, плаха,

разплакана от мисълта на залеза,

изгубена в пясъка.

Ще можеш ли
мисълта ти да бъде
дива и опърничава като тръстика,

а не удобна трева.

 

© Боряна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??