Jan 29, 2009, 8:09 AM

Тя 

  Poetry
602 0 0

Вървя един спокоен ден

по една самотна уличка

и изведнъж пред мен

се появи девойка миличка.

 

С руса, чорлава коса

и очички с изумруден цвят,

раздърпана и боса,

отритната от целия ни свят.

 

Отвращение четеше се в очите и 

от всички подли господа

и виждах как напираха сълзите и, 

искащи да изтекат на свобода.

 

Трепереща от студ и страх

тя сгуши се във моите ръце

в прегръдката си аз я задържах

и чувах разтревоженото и сърце.

 

Безспирно, все по-силно то туптеше

и тя с уплаха силно вкопчваше се в мен,

за подкрепа плахо тя шептеше,

за да може да посрещне утрешния ден...

 

© Камелия Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??