Тя е влюбена.Толкова влюбена днес,
че светът беше длъжен да знае.
Слънчо с огнена длан дръпна двете завеси
и с косите ѝ взе да играе.
Тя е хубава.Толкова хубава днес,
че протегна той свойте лъчи за милувка.
Ала тя не отвърна с игрив интерес,
а сърдито заметна по него с обувка.
-Ти какво? Днес не даваш и дума да става
за шеги и закачки,така ли?
-Днес съм влюбена, Слънчо, та сърце не ми дава
с друг закачки да имам. Разбра ли?
Днес изгарям. Днес толкова силно горя,
че на твоя сестра заприличах.
Мъж ме люби! И в мойта градина пося
пеперуди. И с тях се закичих.
Днес съм влюбена.Толкова влюбена в друг
и му пращам целувки по птичките.
Като рой пеперуди немирни политат..
И за него.. За него са всичките.
© Jane Doe All rights reserved.
Пеперудено щом е, щастлив е тоз ден