Тя може всичко - нали знаеш:
да те събужда, както аз така и не можах,
да бие камбаните, когато ти празнуваш,
да не те осъжда, ако не звъниш.
Тя може толкова безсрамно много:
да е красива всеки път, във всеки миг,
дори случайно сутрин;
да те отблъсква, да те вика,
да те слуша, да те кара да я чакаш...
Тя знае хиляди любовни начини да си щастлив
и знае колко да целува.
Тя помни как държиш ръката си на кръста,
какви цигари пушиш и колко песни слушаш...
Тя може, знае, помни всичко, но тя не те познава.
Едва понякога спохождат я леки подозрения,
че имаш минало, че може би и аз съм там,
че може би ти мене в нея търсиш...
Познавам те... почти... и знам,
че всичко даваш за такава като нея!
Познавам те със сигурност и знам,
че случва се да искаш да съм аз!
© Обичаща All rights reserved.