В земята, в небето ли ще се разтворя?
А може разделно - и тука, и там.
Простете ми болка и стихове, хора.
Тъй както аз всичко на вас ще простя.
Няма значение долу и горе.
Има значение днес и сега.
Пожелайте ми мъничко щастие, хора.
Тъй както голямо на вас пожелах.
Изгрее ли слънцето - значи се сбъдвам.
Простен ако бъда - ще стана трева.
Защо ми е тъжно? Защото съм пътник.
Защо ми е радостно? Пак затова.
© Райчо Русев All rights reserved.