Търся обич
И ти не ми го даде -
дребното човешко земно щастие.
Коленича през олтара на живота си
и като грешница се моля за причастие.
А грях ли е, че искам да обичам?
Да съм желана и обичана жена?
Търся обич, но за нея не моля
като просяк, протегнал за милост ръка.
Търся обич и никнещо щастие.
Своята нежност и всеотдайност ще дам
като жертва на божествата
на Любовта във светлия храм.
Павлина Стефанова
© Павлина Стефанова All rights reserved.