30.07.2015 г., 10:50 ч.

Търся обич 

  Поезия
352 0 2

                              Търся обич

 

И ти не ми го даде -

дребното човешко земно щастие.

Коленича през олтара на живота си

и като грешница се моля за причастие.

 

А грях ли е, че искам да обичам?

Да съм желана и обичана жена?

Търся обич, но за нея не моля

като просяк, протегнал за милост ръка.

 

Търся обич и никнещо щастие.

Своята нежност и всеотдайност ще дам

като жертва на божествата

на Любовта във светлия храм.

 

                                   Павлина Стефанова

 

© Павлина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??