Apr 21, 2021, 6:53 AM

Убаво беше таму каде бев 

  Poetry » Landscape
243 1 3

Убаво беше таму каде бев

иако се враќав назад

со стражарите твои

и чекав вкусот на првите јагоди

да остане долго на усните

убаво е

и таму каде не бев

и затоа

со погледот свртен кон тебе

ти ги продавам сите сочни зборови

ти верувај во љубов

а јас ќе патувам

прекрасно е таму каде сакам да бидам.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??