Aug 13, 2011, 9:20 AM

Убийството на една мечта 

  Poetry
1060 0 13

Треперят и хапят очите ми –

тъй сякаш са с бяс заразени.

Мечтата ми – днес разнебитена-

нахъсано пееше с времето,

 

по детски уверена, важна...

Звучеше ми леко фалшиво,

но беше ме жал да й кажа

да спре, че песента не й отива.

 

А някой простреля китарата,

мечтата ми грубо отрови.

Той влезе със взлом. Изпревари ме.

Не бях за убийство готова.

 

Животът е хитър разбойник.

От ножа му адски боли.

Oткрива във тебе пробойни

и после убива мечти.

© Елена Биларева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??