Jun 12, 2006, 8:35 AM  

Умереност 

  Poetry
513 0 1

Изкуството да овладееш себе си,

възникнало през ранните епохи –

въпрос на чест, явявало се то,

за първите питекантропи.

  

Изкуството да овладееш другите,

измислено било е, от царете –

чрез него те, разделяйки владеели,

народите през вековете.

  

Изкуството да оцелееш –

това, е форма на търпение,

която е разцъфнала класически,

едва през нашето съвремие.

  

Сега е истинско изкуство,

“средата златна” да държиш –

не следваш ли определено “лустро”,

бъди уверен, че грешиш!

 

- “Умерено пия и лъжа умерено”. –

Твърдеше един неизвестен поет...

И прав е. Средата умериш ли –

лавирай! Ще станеш човек.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??