Изкуството да овладееш себе си,
възникнало през ранните епохи –
въпрос на чест, явявало се то,
за първите питекантропи.
Изкуството да овладееш другите,
измислено било е, от царете –
чрез него те, разделяйки владеели,
народите през вековете.
Изкуството да оцелееш –
това, е форма на търпение,
която е разцъфнала класически,
едва през нашето съвремие.
Сега е истинско изкуство,
“средата златна” да държиш –
не следваш ли определено “лустро”,
бъди уверен, че грешиш!
- “Умерено пия и лъжа умерено”. –
Твърдеше един неизвестен поет...
И прав е. Средата умериш ли –
лавирай! Ще станеш човек.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени