Jul 6, 2015, 10:39 AM

Уморих се 

  Poetry » Other
328 0 2

Уморих се да се боря

с теб, Живот! Да се сражавам

с разни подли, сиви хора,

себе си да съжалявам…

 

Уморих се да се влюбвам –

все нещастно, все напразно –

да прощавам, да изгубвам

всичко скъпо и прекрасно.

 

И да търся, уморих се,

четирилистна детелина.

Да поемам слепи рискове.

 Да намирам сто причини

 

да не ме изкарват луда,

че на птиците се смея.

Вече няма да се чудя …

Ей, Живот  - ще те живея!

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??