Jan 5, 2020, 12:50 AM

Услуга 

  Poetry
838 1 2

Направи ми една услуга, брате.

Знам, че искам от тебе много.

Но малко ли вино и сълзи изпихме

С тебе двамата на тая маса?

 

Отрежи ми ръката, брате.

Прекръсти се и вземи триона.

Режи смело, чак до лакътя.

Тая ръка вече не ми трябва.

 

Вече не мога да посегна с нея, брате,

Нито към чашата, нито към четката.

Всяка глътка вино се обръща на отрова.

Четката виси като саката пред платното.

 

Тая ръка вече не ми служи.

Няма кого да помилвам с нея.

Няма кого ударя или нарисувам.

Посягам само да разбивам чаши.

 

Знам, че искам много от тебе, брате.

Но сега бъди смел и не ме щади.

Творец без муза е вече смъртник.

Ръка без страст е напълно излишна.

 

 

© Ваня Накова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??