Усмивка
превръща се в смях за миг
с глас,
творящ вълшебство -
изненада емоционална.
Топъл, нежен момент,
съвършен от човечност.
За секунди се впечатлих
от незабравимия жест
на минаващо момче по улицата,
говорещ по джиесема си.
Радващ и подаряващ свобода
на човека, с който си е говорил.
Пречистих се, възхитих се
с доброта.
Г.Ф.Т
© Георги Табаков All rights reserved.