Sep 17, 2008, 7:56 AM

Утро ли се нарича 

  Poetry
502 0 2
 

Утро ли се нарича

Светлината в процепа

Процеждаща се

Тънка като нишка и...

Аз обръщам се обратно

Пак да спя

 

Или така си мисля

Само

Но когато слънцето се изцеди

И пред луната аз и ти останем мокри

Призрачни като хартия

С вятъра танцуваме

Завинаги

 

Вечност

Свършва някога със мен

И в края на тунела

Кой каза че се вижда нещо

 

Събуждам се

И потно утро ли се нарича

Измачкано в чаршафите

Отслабналото нищо

Подозиращо

Изяждащо отвътре тялото ми...

 

Аз знаех че те има

И че чакаш да се свърши

С красотата на нощта

Сега изпий ме и ме имай

 

Аз окапвам с болестта

И болестта във мене

Е усмихната

 

16.09.2008

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно! Поздрав от мен! Продължавай да пишеш в същия дух =)
  • "Вечност свършва някога със мен"... - харесва ми, различно е, замислящо...
Random works
: ??:??