Aug 5, 2009, 11:08 PM

В дни като този 

  Poetry » Other
722 0 4

В дни като този живея!

Живея, ухая, горя!

Сякаш пръв път се смея,

сякаш не стъпвам - летя!


 

В дни като този е лято -

чайките кряскат в мойта душа.

Красиво и страстно са слято...

Прегръща ме топла синя вълна.


 

В дни като този съм близо -

близо до теб и до Бог.

... И гледам с очакване мълчаливо

натам - към моя бленуван живот.


 

В дни като този мириша

на чист ден - ангелска ласка.

Сладостта в косите ми диша

и сваля добродетелна маска.


 

В дни като този съм силна

и стискам в дланта си Вселената,

денят нежно ме гледа и милва,

часове щедро подарява ми времето...


 

Днес знам - и отчаяние да ме застигне,

и да ме проиграва съдбата в залози...

днес пак към тебе ще тръгна,

в ден... ден като този!!!

 

                                           17.09.2005г.

© Емануела Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??