Oct 25, 2013, 4:35 PM

В името на бонтона 

  Poetry » Humour
344 0 1

Към външния си вид небрежен бил
писателят Марк Твен. Без вратовръзка
веднъж един издател посетил. 
Жена му счела, че това е дръзка

проява на безвкусица. Когато
прибрал се, го упрекнала, че стил
му липсва. На издателя изпратил
той своя вратовръзка. Съчинил

и следната бележка: "Уважаеми,
жена ми непрестанно ме кори,
че нямал съм обноски. Разбираемо
не съм съгласен! Мисля си дори,

че имам ярък стил. Затуй Ви моля
учтиво, тази вратовръзка моя
във знак на уважение и воля
вежлив да бъда, пред бюрото свое

да сложите. Погледайте я час, 
защото помня, толкоз продължи
визитата ми творческа при Вас.
Щом сметнете, че тъй съм уважил

добрият стил, на моята съпруга
върнете я, защото нямам друга!"

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??