Jul 16, 2016, 5:31 PM

В очакване 

  Poetry » Love
425 0 6

Попитах вятъра за тебе,
слънцето - и то ми каза.
Все не вярвах, че те има,
но те, те обещаха - аз повярвах.

Търсех да те видя при звездите,
разпитвах ги по цяла нощ за теб,
мечтаехме си заедно с тревите
и чакахме да съмне за любов.

Дърветата - те знаеха, но си мълчаха,
дъждът те е познавал, но също премълча,
рисувах те по водната повърхност
и съчинявах стих, след стих за теб.

Усещах как сърцето ми подскача
и капки радост отронва във кръвта;
влюбен свят в очакване създадох -

бе по-красив от милата Земя.

© Misteria Vechna All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??