Dec 7, 2019, 8:14 AM

В очакване на Коледа 

  Poetry » Other
833 1 2

На Коледа вълшебният дух,

отново изпълва душата.

Лети над села и градчета,

облича ги в пищна позлата.

 

На площада се кипри елха,

на нея блестят светлините.

На върха и грее звезда.

Снежинки се в клоните вплитат.

 

Забързани във вечерния час,

минувачи пред нея се спират.

Най-мили в прозрачния здрач,

децата ръчички простират.

 

На Коледа във вълшебния дух -

нови вълшебства откриват,

нови надежди се раждат

и правят света приказка жива.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??