Feb 12, 2007, 8:26 PM

В очакване на Пролетта 

  Poetry
734 0 11



В очакване на пролет
разлистваща,
всред полята безснежни
самотно стоиш,


Скрило в клоните
птици небесни,
ти си свят Дом
и омайно блестиш.


Почиват по пладне
в сянката твоя
жътварите,
в лятото жежко,


А вечер
под звезден клонак
отмарят лисугери,
белки и малкият Ежко.


Сбират
край твоите корени
зърно мишоците,
в късната есен


И гали слухът им
с вятъра пролетен,
чутовната
славеева песен...


Ти растеш
и старееш,
излекувало рани
от бури свирепи,


В простора
вперило клони,
впило корени,
спомени слепи...


В очакване на пролет
разлистваща,
всред поле от пшеница
с приятел мълчиш,


Слушаш
стъпките негови
и паметни гънки
в кората редиш...

© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??