Apr 22, 2015, 4:25 PM

В олтара на сърцето 

  Poetry » Phylosophy
385 0 2

В олтара на сърцето

 

Сърцето ми - едно очукано ковчеже.

В хазната му са скърби, грижи и печал.

На радости е празно. Дивите копнежи

за щастие са дим, в небето отлетял.

 

Сърцето ми - едно запалено огнище,

което може да дарява топлина

на малките човеци, бедни и на нищи.

На тях им стига пламъче човещина.

 

Сърцето ми - звънтяща в тишина камбана.

Бунтарски вик е за еснафския покой.

Тя бие с болката на земната си рана.

Сама на себе си не ще даде отбой.

 

Сърцето ми е горницата за вечеря.

Олтарчето е на телесния ми храм.

С молитвите си в него искам да намеря

сълза, която на неплачещи да дам...

 

Сърцето ми е жертвеник за небесата.

На него, с кръв и дух във плътския потир,

отслужвам свята литургия за душата.

Докато цяло се изпълни с божи мир.

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??