Dec 19, 2006, 1:12 PM

В позлатена клетка... 

  Poetry
518 0 3

В позлатена клетка,
душата ми затворена
и днес е тъжна,
неразбрана, сама.

Ухае някъде люляк разцъфал,
пчелите работливи
събират своя нектар.
Южният вятър
цветята нежно гали,
дочува се далечен,
безгрижен детски смях.
Небето е чисто
като планински кристал.
Ято волни птици
танцуват в синевата
и приятелски ми махат
с бялите си, силни крила.
Как ми се иска още в този миг,
с тях волно и аз да полетя
и да се върна пак при планината

.
...Да се завърна пак, при корена си стар...


Някога изоставих моята свобода.
Избрах си позлатена, лъскава клетка.
Бих я заменила щедро сега
за къстче синьо небе, без решетки.

С в о б о д а, с в о б о д а
колко жестоко късно видях
твоята истинска стойност.
Със затворена в клетка душа
-
тъжна, чужда, неразбрана,
без приятелска ръка.
...Без щедро рамо...

Сега оцених и разбрах
защо за тебе с в о б о д а,
толкова човешка кръв
до днес се е проляла.

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сами се заключваме в клетка. Много хубаво го почувствах, ела си!Планината те чака!
  • Стихът ти започва красив и уханен и завършва с желание за полет!
    Много ми хареса!Свободата е вътре в самите нас, намери своята!
  • Направи го!!! Завърни се там, дори и за малко!!!
    Поздрави
Random works
: ??:??