Apr 12, 2013, 4:02 PM

Вчера 

  Poetry
340 0 0

Далечно е нашето вчера,
по-близко е нашето минало.
Живеем в старата ера
и чакаме нови открития.

Живеем с клепачи поробени,
пуснали мигли във времето.
И стискаме силно-отровени,
очите, с молитва пресъхнала.

Живеем със старите спомени,
със стари надежди и писъци,
със старите мисли от корени,
изсъхнали птици и принципи.

Живеем.
Най-трудното правим - да дишаме,
Най-лесното - очи да затворим.
И всичкото лутане от днес до предишното,
задава въпроса - без спомени можем ли?

© Стела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??