Jan 21, 2018, 8:51 AM

Вчера 

  Poetry » Love
402 1 2

Днес ти влезе на пръсти, тихо,

точно, както си отиде вчера.

Поогледа се, но не попита

за теб ли е топлата вечеря.

 

Просто седна там на канапето,

от което си отиде вчера.

Сложи даже лед в питието.

Добре, нека пиеме за нея!

 

За любовта, която беше ни в ръцете,

за онази, от която си отиде вчера.

Днес ще отгледам друго цвете,

което не със сълзи ще полея.

 

Хайде, чашата е вече празна.

Тръгвай, както си отиде вчера!

Утре не ще утоля твойта жажда.

Не е за теб топлата вечеря!

© Ваня Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??