Apr 27, 2007, 10:32 AM

Вдъхновение? 

  Poetry
561 0 3
 

                        Помниш ли пристъпите на градивно безумие? Вчера.

                        С теб винаги сме били стрелки на часовник. В полунощ.

                        Опитах да те излъжа, че ти не си мъжът. Но не съм твоя.

                        Можеш да ме имаш завинаги. Но наполовина. Ти решаваш.


                        Прочетох цял роман, докато се взирах в очите ти.

                        Защо така мълчиш, докато ме заливаш с думите си?

                        Не мога да изиграя инфантилност. Актриса спрях да съм.

                        Хороскопът сутринта беше с много звездички. Кога?


                        Не изнасилвай моята душа. Нали имаш вече тялото ми.

                        И ти презираш този свят. Не се прави на примирен.

                        Не ме замервай с клишетата на ежедневието. Излагаш се.

                        Страхуваш се от прилива на вдъхновение. По-силна съм.

© Мария Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??