Dec 28, 2009, 12:33 AM

Вече съм голяма 

  Poetry » For kids
4017 0 9

ВЕЧЕ СЪМ ГОЛЯМА

 

 

Пораснах аз и вече съм голяма,

а "бибата ми" в шкафчето остана.

Ох, милата, дали за мен тъжи

и спомня ли си "бебешките дни"?

Но аз пораснах - вече съм голяма.

Ще бъда първа  мамина отмяна.

Събудя ли се сутрин, бързо ставам -

обличам се, леглото си оправям.

На куклите попарка аз да дам

и моята  закуска да изям.

Прахосмукачка пускам и тогава

Писанка малко неспокойна става.

Във кошчето с  кълбетата се свива,

със мамината плетка се завива.

Пораснах. Вижте колко съм голяма!

Помагам в домакинството на мама.

А после през деня учител ставам -

на куклите уроци преподавам.

 

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??