Безос иска вечна младост,
че годинките растат
и живот да му се пада,
без да види, вкуси смърт.
Учени с глави големи,
ще се борят със смъртта.
Нищят всичките проблеми,
програмират вечността.
Гените ще редактират,
с клетки стволови редят
нова непозната диря,
нов безсмъртен жизнен път.
Щом узреят всички клетки,
ще ги връщат в апогей,
в младост не за петилетки,
а за вечност, не не смей,
как ще се съмняваш, друже,
те са учени глави,
и на Безос ще услужат
вечността да улови.
в милиардните си сметки
на мамонска висота,
ще расте живот победен,
без да стигне до смъртта.
Накъде върви моралът,
няма в хляб в това, престиж,
етики от ала бала
си личат, отвън ги виж.
Полът стана лична тема,
а семействата са кът,
добродетелите в схема
все по-криви си растат.
Той животът ни прокапа,
те смъртта ще победят,
нас мизерията хапе,
те не искат да умрат.
Вечността е в Бога, грее
и смъртта пак той държи,
никой друг, как да посмее,
вечността ще му тежи.
Но властта с парите искат
да живеят в младостта
и науката притискат,
за да победи смъртта.
В Бога е животът вечен.
Истина и път, живот
е Исус Христос Превечен
и Всеславен Господ Бог.
И отгоре Господ гледа,
алчен царят пак е гол,
и се смее Бог последен
на небесния престол.
https://www.24zdrave.bg/Article/10698415
© Милена Френкева All rights reserved.
Благодаря, Миночка