22 янв. 2022 г., 11:55  

Вечна младост 

  Поэзия
246 3 6

Безос иска вечна младост,

че годинките растат

и живот да му се пада,

без да види, вкуси смърт.

 

Учени с глави големи,

ще се борят със смъртта.

Нищят всичките проблеми,

програмират вечността.

 

Гените ще редактират,

с клетки стволови редят

нова непозната диря,

нов безсмъртен жизнен път.

 

Щом узреят всички клетки,

ще ги връщат в апогей,

в младост не за петилетки,

а за вечност, не не смей,

 

как ще се съмняваш, друже,

те са учени глави,

и на Безос ще услужат

вечността да улови.

 

в милиардните си сметки

на мамонска висота,

ще расте живот победен,

без да стигне до смъртта.

 

Накъде върви моралът,

няма в хляб в това, престиж,

етики от ала бала

си личат, отвън ги виж.

 

Полът стана лична тема,

а семействата са кът,

добродетелите в схема

все по-криви си растат.

 

Той животът ни прокапа,

те смъртта ще победят,

нас мизерията хапе,

те не искат да умрат.

 

Вечността е в Бога, грее

и смъртта пак той държи,

никой друг, как да посмее,

вечността ще му тежи.

 

Но властта с парите искат

да живеят в младостта

и науката притискат,

за да победи смъртта.

 

В Бога е животът вечен.

Истина и път, живот

е Исус Христос Превечен

и Всеславен Господ Бог.

 

И отгоре Господ гледа,

алчен царят пак е гол,

и се смее Бог последен

на небесния престол.

 

https://www.24zdrave.bg/Article/10698415

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Днеска клюка, утре може би пролука, която нещо ще пропука с алчна настървена кука.
    Благодаря, Миночка
  • Подкрепа имаш и от мен!
  • А пък Леонардо ди Каприо му откраднал гаджето 😄
    Тука никак не е скука,
    Щом в куплети-сонети
    Се превръща всяка клюка🤪
  • Много си права и аз мисля като теб! Никой освен Бог не може да има власт над живота ни.
  • Благодаря, Вики. Понякога финансовите възможности на някои хора стават нездравославни за тях, защото замъгляват съзнанията им и ги карат да мечтаят да управляват живота, нещо, което е само във властта на Бог.
  • Истинско! Хареса ми много!
Предложения
: ??:??