Dec 14, 2015, 6:32 PM

Видение 

  Poetry » Civilian
694 0 1

От мрачните предели на долната земя
израства силуета, и все по-плътен става,
на зло неподозирано. Чудовищна ламя
отровно тяло вие на хидра многоглава.

Пълчища диви уроди край нея се тълпят
и точат лиги кървави за плячка обещана,
за жива плът от тялото на стреснатия свят,
а той наивно вярва си, че чудото ще стане.

Че кървавите пламъци на жертвените клади
запалени на прага му ще бъдат угасени
от вятъра раздухал ги. А мракът пада, пада
поглъщайки най-сетната надежда за спасение.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Безпощадна истина! Поздравявам и споделям!
Random works
: ??:??