Sep 29, 2009, 6:10 PM

Видял ли си - 2 

  Poetry » Phylosophy
393 0 4

*  *  *

 

Видял ли си трева да опасе овцете

или мравката да настъпи човек,

цветя да никнат от небето?

Или пък широка теснина?

Слънце през нощта видя ли,

водата огън да запали,

адът на небето да се възкачи...

 

Аз видях.

Видях и себе си, и теб сред тях,

в безкраите ми беше тясно,

в дните - тъмно,

но широка теснина преминах

и вода гасих със огън,

за да слезе Раят на земята.

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??