Това е корицата на стихосбирката ми! :))
---------------------------------------------------------------------------------------
ВИЖ КОЙ СТОИ НА ВРАТАТА
Хей, усмивката ми се върна! Свети!
Блещукат очите ми! Звездно е!
И пропъдих сивия ден зад прозореца.
По бяла улица тръгва животът ми!
Хей, усмихни се и ти! Усмихни се!
Избутай назад всички проблеми!
Вземи си белия лист, четката и боите -
нарисувай ми най-цветното Коледно време!
Като въздух се лее песента ни молитвена
и отново синчецът цъфти по небето!
Нито миг не съм тъжна. Как го направи!
Пея отново! И са пълни със обич ръцете ми!
Свириш форте-пиано в сърцето ми
и разлистваш приказки непрочетени…
Дядо Коледа ли си през комина ми влязъл?
Или моят любим усмихнат стои на вратата ми!
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.
Защото това е нещото, което ще остане
дори, когато нас ни няма.........
Поздравления Веси.