Jun 7, 2024, 9:06 PM

Виртуално споделена несподелена Love 

  Poetry » Free verse
199 0 4

Виртуално споделена

несподелена Love

 

Знаеш ли 

как трепетно мечтая,

отметнал маската от Виртуала,

да се явя пред теб такъв,

какъвто съм -

присъствено реален.

 

И с поувяхнал посивял перчем

изпод прикриваща барета накривена,

с жизнена усмивка в сдържаност

от отпаднал вече зъб

в боксинга ми с времето

да опитам с искрено намигване да те подлъжа,

че, видиш ли -

все още не съм толкоз дърт.

 

И очилато недовиждащ бялото

по сребреещите нишки във косата ти

упорито скришно ще се правя,

че каквато си - си си такава.

Като в публикуваната снимка

отпреди петнадесет.

 

И да знаеш,

че като реша при теб да дойда -

първо ще те отведа във църква.

Да помоля Дядо Боже за възможност

да ми прости

дързостта, когато те прегърна

такава, де, каквато си.

Ами... каквато си...

 

И ако приемеш нейде да вечеряме,

после ще те отведа по тъмно

в гробищния парк при мъртвите.

От виното опиянени - да се посмеем

на незримите им ужасии да си върнат

пoжизнено погубеното

от съмнения.

 

... Знам,

че Сидхарта ставал Буда,

когато се съмнявал.

А май не трябваше

да знам:

 

от непрестанния стремеж да бъда Буден,

а не проспал

и вълшебството на влюбването,

сега пробуден от съмнения,

че лукаво мога да изгубя

предизвиканата и от теб мечта

да те отведа със себе си във времето -

реших

              мечтата

                                да опазя...

 

И с нея, благодарен ти,

жизнен да дивея!

 

+НИК о,Дим-оf

 

 

 

© никодим попникодимов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Еха! В този сайт, освен на вгранено, на дедо Вълчо почва да му намирисва и на агнешко... Амчи а тъй, де!
  • Пепс, щом почнеш да си приказваш с умрелите и да спиш да публични мероприятия, тогава си одъртял. Дерзайте, още сте далеч от дедо ни Джо!😂😛
  • Хе, хе! Палечка, (не)виждам, че и ти си умна. Ама - готина. С готини големки цайси... Ама големите цайси не подмладяват, бе. По-малечките... Благодарен за вниманието.
  • Това му е хубавото на одъртяването: като недовиждаш и недочуваш другите ти се виждат красиви и умни
Random works
: ??:??