Nov 19, 2011, 5:36 PM

Вместо совите 

  Poetry » Other
1106 0 16

Снощи се събудих вместо совите.

Онзи ден разплаках се на смешка.

Днес на кръст завързах си оковите.

В петък ще обичам по... погрешка.

 

Зимата нощувах в минзухарите.

Тази пролет смятам да сънувам.

Помня как през лятото накарах те

всяка есен с мене да празнуваш.

 

Винаги се губя из тръстиките.

Никога не плувам на обратно.

Липсвам ли ти, през дъжда повикай ме!

Аз веднъж ще дойда. Многократно.

 

Облаци си имам във джобовете.

Водя всяка истина на кино.

В шест часа си лягам вместо совите.

Искаш ли назаем нещо синьо? 

 

© Пепа Петрунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??