Mar 12, 2020, 8:59 AM

Внимателно за пролетния дъжд 

  Poetry
554 0 1

Не позволявай
да ми вали върху думите -
прецъфтели бадемови стихове,
крехкорозови, сякаш от тях
пролетта ще излюпи
своите луднали
ветрове с топъл дъх на надежда!
Не позволявай
да се родят във калта
несбъднатите ни срещи
и, застанали под капчуците,
да обвият със сивата прежда
на отчуждението
беззвучно
тази тъй лелейна надежда
за пробуждане.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??