Mar 20, 2018, 4:04 PM

во стаклената градина 

  Poetry » Love
362 0 2

Ме стемни во стаклената градина,

од бракот на розата и зумбулот

се роди кокиче.

 

Во буре со вино

ме фрлија во просторот

меѓу сонцето и месечината,

молчејќи ѕвездите им ги ожнеав.

 

Жива ме вратија

во стаклена градина да остарам,

и да не се плашам од лошите луѓе,

затоа што имам едно умирање

и поезија за девет животи.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??