Mar 6, 2016, 8:50 PM

Войната между фирмите у нас 

  Poetry » Other
328 0 0

Пазарна икономика това е!

Изискването качество – цена      

за някое изделие, се знае,

постига се с две фирми с цел една.

 

Едната обработва на машини

и частите оформя от метал,

а другата – с програми невидими,

командите подава без педал.

 

Докато се намеси интереса.

Паричен бива този интерес,

но казват всички, той че клати феса

по пътя към технически прогрес.

 

Искри припламват, всеки ден нападки –

кой давал своя принос по-голям –

и тъй изпускат куп поръчки сладки,

пешкира им обрал – пердаха ям.

 

Че в тези фирми дълго съм работил,

привикват ме – арбитър да съм бил.

В обсебване на по-високи квоти,

облажва се май фирмата – дебил.

 

От цялата им шумна дандания,

поуките от предния рубеж

на фронта между фирмите са тия:

щом пуши нейде – по-далече беж!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??